Vrijgevochten – Mirjam de Blécourt

Mirjam de Blécourt, lid van het Comité van Aanbeveling en voormalig voorzitter van de Female Cancer Foundation heeft onlangs dit boek geschreven over haar leven als moeder, echtgenote en topadvocate. 

In haar boek wijdt zij een hoofdstuk aan de Female Cancer Foundation, de stichting die zij een warm hart toedraagt.

Meer over Mirjam de Blécourt is te vinden op www.mirjamdeblecourt.nl


Over het boek:

Hoe kan een vrouw gelijktijdig moeder en topadvocaat worden en hoe houdt ze zich als feminist staande op de Zuidas? Mirjam de Blécourt, partner en voormalig bestuurslid bij advocatenkantoor Baker McKenzie, werd veelvuldig uitgeroepen tot beste vrouwelijke arbeidsrechtadvocaat van Europa. Dat succes kwam niet vanzelf. Als er iemand is die weet hoe je het glazen plafond kunt doorbreken, is zij het wel. In Vrijgevochten doet Mirjam een boekje open over zichzelf: haar vrije jeugd, haar studententijd en haar doelgerichte weg naar de top in combinatie met het moederschap. Openhartig vertelt ze over haar drijfveren, onzekerheden en andere worstelingen. Wat heb je nodig om ambitie om te zetten in succes? Haar methode: roep wat je wil bereiken, dat doen mannen ook. Kom achter dat bureau vandaan en laat zien dat je er bent. Vrijgevochten is een inspirerend verhaal met handvatten voor iedereen die de top wil bereiken – welke top dan ook.

Mirjam de Blécourt (1964) groeide op in Bilthoven en studeerde civiel en fiscaal recht in Leiden. Sinds 2001 is zij internationaal partner bij Baker McKenzie en geeft zij leiding aan de toonaangevende sectie arbeidsrecht. Bij massaontslagen zit zij steevast aan de onderhandelingstafel. Al jaren zet De Blécourt zich in voor diversiteit en gelijke behandeling van vrouwen. Momenteel is zij onder andere voorzitter van de raad van toezicht bij Rutgers. Daarnaast staat zij op de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer en in de Volkskrant-Top 200 van invloedrijkste Nederlanders.