Vragen

Bekijk de onderstaande veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij of wilt u graag persoonlijk contact opnemen met onze stichting, ga dan naar de contactpagina.

Over de “Miracle Life Saving Vinegar” campagne

Om baarmoederhalskanker de wereld uit te helpen heeft de Female Cancer Foundation een limited editon van natuurazijn ontwikkeld. Door onze ‘Miracle life Saving Vinegar te kopen, ipv gewone normale natuurazijn, doneer je automatisch aan de FCF. Dankzij deze donaties kunnen wij ons werk voortzetten en vrouwen testen op de voorstadia van baarmoederhalskanker.  Vanaf 13 mei voor 1 week exclusief verkrijgbaar bij de Albert Heijn.

Steun de Miracle Life Saving Vinegar campagne ook door #miraclelifesavingvinegar te delen op social media, doneer direct met de tikkie-QR hieronder of klik hier.

Wat doet de Female Cancer Foundation?

De Female Cancer Foundation strijdt wereldwijd tegen baarmoederhalskanker. De Female Cancer Foundation is de enige NGO in Nederland die zich inzet voor de bestrijding van baarmoederhalskanker in ontwikkelingslanden.

Hoe helpt de Female Cancer Foundation vrouwen in lage inkomenslanden?

De Female Cancer Foundation streeft naar een wereld zonder baarmoederhalskanker, te bereiken door het ter plekke verlenen van zorg (screening en behandeling), het geven van voorlichting en het verrichten van onderzoek. Naast baarmoederhalskanker licht FCF vrouwen in ontwikkelingslanden ook voor over borstkanker (zelfonderzoek) en Sexual Reproductive Health and Rights onderwerpen.

Hoe zit het met baarmoederhalskanker in Nederland?

De Female Cancer Foundation helpt in landen waar baarmoederhalskankerincidentie het hoogst is. Dat is in ontwikkelingslanden zoals Indonesië, Uganda en Malawi bijvoorbeeld. Wil je meer weten over hoe preventie in Nederland werkt? Klik hier

Wat gebeurt er met mijn donatie?

De Female Cancer Foundation heeft de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dat betekent dat we geen successierechten hoeven te betalen over het geld verkregen uit donaties en jouw geld dus 100% bij de Female Cancer Foundation terecht komt, zodat het mee helpt aan een wereld zonder baarmoederhalskanker.

Wat is de See&Treat-Methode?

De See&Treat-methode is een kosteneffectieve methode die gebruikt wordt voor het bestrijden van baarmoederhalskanker. Bij deze methode worden vrouwen gescreend en indien nodig meteen behandeld.

Hoe kan ik de Female Cancer Foundation steunen?

Je kan de Female Cancer Foundation steunen door rechtstreeks te doneren. Alvast bedankt!

In welke landen is de Female Cancer Foundation werkzaam?

De Female Cancer Foundation is werkzaam in Indonesië, Bangladesh, Nepal, en Oeganda.

Wat is een SOA?

SOA is de afkorting voor Seksueel Overdraagbare Aandoening.

Wat is HPV?

Het Humaan Papillomavirus (HPV) is een Sexueel Overdraagbare Aandoening. De kans dat je dit virus in je leven een keer oploopt is 80%. Er zijn geen geneesmiddelen tegen HPV. Een HPV-infectie kan leiden tot baarmoederhalskanker.

Hoe ontstaat baarmoederhalskanker?

Baarmoederhalskanker wordt veroorzaakt door het Humaan Papillomavirus (HPV), dat door seksueel contact overgebracht wordt. Als het afweersysteem van een vrouw niet goed functioneert, bijvoorbeeld door slechte leefomstandigheden en voeding, bestaat de kans dat uit de HPV-infectie baarmoederhalskanker ontstaat.

Wie loopt kans op HPV?

Elke vrouw die seksueel actief is, loopt het risico om met HPV geïnfecteerd te worden. Je weet of merkt in principe niet dat je geïnfecteerd bent totdat de HPV-infectie leidt tot (voorstadia van) baarmoederhalskanker.

Is baarmoederhalskanker erfelijk?

Baarmoederhalskanker wordt veroorzaakt door het Humaan Papillomavirus (HPV), dat door seksueel contact overgebracht wordt. Baarmoederhalskanker is dus NIET erfelijk.

Kan baarmoederhalskanker voorkomen/genezen worden?

Baarmoederhalskanker kan voorkomen worden en is 100% te genezen bij tijdige diagnose en bestrijding van de symptomen.

Leidt HPV altijd tot baarmoederhalskanker?

Lang niet elke HPV-infectie leidt tot baarmoederhalskanker. Er zijn ongeveer 100 types van HPV bekend, die ingedeeld worden in de laag- en hoog-risicogroep. De hoog-risico groep kan wel baarmoederhalskanker veroorzaken.

Beschermen condooms tegen HPV?

Het Humaan Papillomavirus (HPV) leeft op de huid rond de geslachtsdelen en kan door huid-op-huid contact worden overgebracht. Condooms beschermen dus niet voor 100% tegen HPV.