Vragen

Bekijk de onderstaande veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij of wilt u graag persoonlijk contact opnemen met onze stichting, ga dan naar de contactpagina.

Hoe kan ik meehelpen?

Hoe kun je helpen om baarmoederhalskanker de wereld uit te helpen? Met elke 10 euro kunnen we het leven van een vrouw redden. Doneer direct met de tikkie-QR hieronder of klik hier.

Wat doet de Female Cancer Foundation?

De Female Cancer Foundation strijdt wereldwijd tegen baarmoederhalskanker. De Female Cancer Foundation is de enige NGO in Nederland die zich volledig richt op de bestrijding van baarmoederhalskanker in ontwikkelingslanden. Hier zie je meer informatie over baarmoederhalskanker en onze aanpak.

Hoe helpt de Female Cancer Foundation vrouwen in lage inkomenslanden?

De Female Cancer Foundation streeft naar een wereld zonder baarmoederhalskanker, te bereiken door het ter plekke verlenen van zorg (screening en behandeling), het geven van voorlichting en het verrichten van onderzoek.

Hoe zit het met baarmoederhalskanker in Nederland?

De Female Cancer Foundation helpt in landen waar baarmoederhalskankerincidentie het hoogst is. Dat is in ontwikkelingslanden zoals Indonesië,  Bangladesh, Uganda en Sierra Leone bijvoorbeeld. Wil je meer weten over hoe preventie in Nederland werkt? Klik hier

Wat gebeurt er met mijn donatie?

De Female Cancer Foundation heeft de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dat betekent dat we geen successierechten hoeven te betalen over het geld verkregen uit donaties en jouw geld dus 100% bij de Female Cancer Foundation terecht komt, zodat dit mee helpt aan een wereld zonder baarmoederhalskanker.

Wat is de See&Treat-Methode?

De See&Treat-methode is een kosteneffectieve methode die gebruikt wordt voor het bestrijden van baarmoederhalskanker. Bij deze methode worden vrouwen gescreend en indien nodig meteen behandeld. Zie hier meer over onze See & Treat methode

Hoe kan ik de Female Cancer Foundation steunen?

Je kan de Female Cancer Foundation steunen door rechtstreeks te doneren. Alvast bedankt!

In welke landen is de Female Cancer Foundation werkzaam?

De Female Cancer Foundation is werkzaam in verschillende landen in Afrika en Azië, zie hier onze projecten.

Wat is HPV?

Het Humaan Papillomavirus (HPV) is een Sexueel Overdraagbare Aandoening. De kans dat je dit virus in je leven een keer oploopt is 80%. Er zijn geen geneesmiddelen tegen HPV. Een HPV-infectie kan leiden tot baarmoederhalskanker. Lees hier meer over baarmoederhalskanker.

Hoe ontstaat baarmoederhalskanker?

Baarmoederhalskanker wordt veroorzaakt door het Humaan Papillomavirus (HPV), dat door seksueel contact overgebracht wordt. Als het afweersysteem van een vrouw niet goed functioneert, bijvoorbeeld door slechte leefomstandigheden en voeding, bestaat de kans dat uit de HPV-infectie baarmoederhalskanker ontstaat. Lees hier meer over baarmoederhalskanker.

Wie loopt kans op HPV?

Elke vrouw die seksueel actief is, loopt het risico om met HPV geïnfecteerd te worden. Je weet of merkt in principe niet dat je geïnfecteerd bent totdat de HPV-infectie leidt tot (voorstadia van) baarmoederhalskanker. Lees hier meer over baarmoederhalskanker.

Is baarmoederhalskanker erfelijk?

Baarmoederhalskanker wordt veroorzaakt door het Humaan Papillomavirus (HPV), dat door seksueel contact overgebracht wordt. Baarmoederhalskanker is dus NIET erfelijk. Lees hier meer over baarmoederhalskanker.

Kan baarmoederhalskanker voorkomen/genezen worden?

Baarmoederhalskanker kan voorkomen worden en is 100% te genezen bij tijdige diagnose en bestrijding van de symptomen. Lees hier meer over baarmoederhalskanker.

Leidt HPV altijd tot baarmoederhalskanker?

Lang niet elke HPV-infectie leidt tot baarmoederhalskanker. Er zijn ongeveer 100 types van HPV bekend, die ingedeeld worden in de laag- en hoog-risicogroep. De hoog-risico groep kan wel baarmoederhalskanker veroorzaken. Lees hier meer over baarmoederhalskanker.

Beschermen condooms tegen HPV?

Het Humaan Papillomavirus (HPV) leeft op de huid rond de geslachtsdelen en kan door huid-op-huid contact worden overgebracht. Condooms beschermen dus niet voor 100% tegen HPV. Lees hier meer over baarmoederhalskanker.