Azijnproducent Burg Groep steunt de Female Cancer Foundation

Azijn is een eenvoudig en effectief middel in de opsporing van baarmoederhalskanker. FCF zet zich al 10 jaar in om vrouwen over de hele wereld te helpen door voorstadia van baarmoederhalskanker op te sporen en deze eventueel vroegtijdig te behandelen. Azijnproducent Burg Groep steunt ons hierbij sinds januari 2016 voor een periode van drie jaar.

Azijn in een hoofdrolazijnfles

“Als azijnproducent weet je dat met azijn veel mogelijk is”, zegt Patricia Surendonk, CEO van Burg Groep B.V. in Heerhugowaard, “maar dit is wel een heel bijzondere en succesvolle toepassing van azijn. En als vrouw spreekt mij het werk van FCF bijzonder aan. We hebben het over een specifieke vorm van kanker die elke vrouw kan overkomen. Nu azijn zo’n belangrijke rol speelt in de opsporing van baarmoederhalskanker willen we graag bijdragen aan de oplossing van dit wereldwijze probleem. Daarom steunen wij FCF financieel over een langere periode.”

Burg Groep

Burg Groep is een toonaangevende, Europese producent en een internationale leverancier van gefermenteerde azijnen, siropen en vloeibare huishoudelijke reinigingsmiddelen. Burg Groep beschikt over zeven moderne productiecentra in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Tsjechië. Het hoofdkantoor van Burg Groep staat in Heerhugowaard.