In de voetsporen van dokter Margit

Het afgelopen jaar heeft Margit Vegter voor FCF verschillende projecten ondersteund in Malawi, Kenya en Ethiopië.  FCF heeft daar samen met lokale partners mooie programma’s ontwikkeld, die zijn uitgebreid over meerdere locaties.

Ik voel me bevoorrecht dat ik nu in haar voetsporen mag treden en hiermee kan bijdragen aan een wereld zonder baarmoederhalskanker.  Ik ben tropenarts en heb de afgelopen jaren in meerdere missies van Artsen zonder Grenzen gewerkt. Werken met FCF gaat een bijzondere missie worden!

De komende drie maanden ga ik als arts ondersteuning bieden aan FCF projecten in Afrika, waaronder Oeganda en Ethiopië. Mijn eerste bestemming is Oeganda, waar we samen met de lokale organisatie Uganda Rural Development Training program (URDT) een nieuw See & Treat project gaan opzetten in het zuidwesten van Oeganda. Volgend bericht dus uit Oeganda!