See and Treat Lombok

Het medisch team in Lombok werkt zelfstandig door en Female Cancer Foundation trekt verder naar het oosten van Indonesië, het land met meer dan 14 duizend eilanden en 250 miljoen inwoners.
Doel van FCF is dat na een periode van 3 tot 5 jaar de teams en partners zelfstandig verder werken aan het voorlichten van vrouwen, screenen en behandelen. Hoe mooi is het om te zien tijdens ons bezoek, dat dat in Lombok het geval is. Een groot compliment aan het team en lokale partners van Lombok. Dr Rusdhy Hamid gaf ons in het ziekenhuis van Mataram een beeld van de resultaten tot nu toe en de ambitie voor de komende periode.

  

Marjolein Ruys
Maart 2019
Lombok, Indonesië


Female Cancer Foundation lanceert levensreddend natuurazijn ‘Miracle’

Persbericht

Limited edition natuurazijn vanaf 13 mei in schappen Albert Heijn

Female Cancer Foundation lanceert levensreddend natuurazijn ‘Miracle’

Amsterdam, 9 mei 2019 – De Female Cancer Foundation (FCF) zet op Moederdag een heel bijzondere natuurazijn in de schappen: ‘Miracle Life Saving Vinegar’. Dit natuurazijn redt letterlijk levens: door ‘Miracle’ te kopen, doneer je aan de Female Cancer Foundation en help je baarmoederhalskanker de wereld uit. FCF wil met het lanceren van deze natuurazijn aandacht vragen voor haar strijd tegen baarmoederhalskanker in de derde wereld. Met een simpel en goedkoop middel als natuurazijn kan de Female Cancer Foundation namelijk jaarlijks honderdduizenden vrouwen testen en zo behoeden voor deze levensbedreigende ziekte. Miracle Life Saving Vinegar is alleen in de week na Moederdag verkrijgbaar bij Albert Heijn.

De Female Cancer Foundation heeft een zeer effectieve methode ontwikkeld waarbij vrouwen snel kunnen worden getest en geholpen aan (een voorstadium van) baarmoederhalskanker, de enige kankersoort die uitroeibaar is. Deze methode past FCF al een decennium met succes toe in Afrika en Azië. In de afgelopen tien jaar heeft de stichting al miljoenen vrouwen kunnen helpen. Op dit moment werkt de Female Cancer Foundation samen met de World Health Organization aan een actieplan om baarmoederhalskanker per 2030 overal ter wereld uit te bannen. Daarvoor zijn extra middelen nodig, waarvoor de organisatie met Miracle Life Saving Vinegar nu aandacht wil vragen.

De Female Cancer Foundation maakt gebruikt van natuurazijn om vrouwen te testen op voorstadia van baarmoederhalskanker. Door de baarmoedermond aan te stippen met natuurazijn, kleuren de ‘slechte’ cellen wit en zijn ze direct zichtbaar. Vroege signalering vergroot de kans op genezing, vertelt oprichter van de Female Cancer Foundation, gynaecoloog-oncoloog Prof. Dr. Lex Peters.

Peters: “Elke 2 minuten overlijdt er een vrouw aan baarmoederhalskanker. In Nederland krijgt iedere vrouw vanaf 30 jaar elke 5 jaar een uitstrijkje, maar voor die methode zijn helaas niet overal ter wereld de middelen of praktische mogelijkheden. Met de See & Treat-methode kunnen we de ziekte in afgelegen gebieden of sloppenwijken vroegtijdig signaleren en direct behandelen. Daarnaast kunnen we vrouwen dan ook voorlichten over de risico’s en het voorkomen van baarmoederhalskanker. Met een simpel middel als natuurazijn kunnen we vrouwen, hun partners en kinderen een hoop ellende besparen.”

Speciale vakkenvullers

Als aftrap voor de actie, gaan FCF-ambassadrices Eva Jinek en Jennifer Hoffman de nieuwe flessen Miracle persoonlijk in de schappen zetten bij Albert Heijn. Miracle Life Saving Vinegar, speciaal voor deze actie ontwikkeld door natuurazijnproducent Burg Group en reclamebureau TBWA\NEBOKO, is verkrijgbaar voor € 1,50. De fles zelf is ook bijzonder. Deze is geblazen in de vorm van het vrouwelijk lichaam, waardoor hij een echte eyecatcher is in de keuken.

De limited edition natuurazijn is beperkt verkrijgbaar in de supermarkten van Albert Heijn. Kijk voor meer informatie op: www.femalecancerfoundation.org of doneer direct via tikkie.


Campagne ‘Miracle Life Saving Vinegar’ van start

De Female Cancer Foundation lanceert in de week van Moederdag ‘Miracle Life Saving Vinegar’. Deze limited edition van natuurazijn is van 13 t/m 19 mei 2019 exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn. U doneert dan automatisch het volledige bedrag aan de Female Cancer Foundation.

In ontwikkelingslanden sterft elke twee minuten een vrouw aan de gevolgen van baarmoederhalskanker. Dat maakt baarmoederhalskanker één van de dodelijkste ziektes wereldwijd. De Female Cancer Foundation heeft een methode ontwikkeld waardoor je met gewone natuurazijn pre-kankercellen kunt ontdekken. Zo kunnen we vrouwen in ontwikkelingslanden testen en behoeden voor deze levensbedreigende ziekte.

Bekijk de video en campagnepagina