See & Treat Nepal

Nepal is – samen met Bangladesh – hét land in Azië waar baarmoederhalskanker het meeste voorkomt. De schrijnende situatie van de gezondheidszorg en de slechte toegankelijkheid daartoe voor vooral vrouwen maakt hulp pure noodzaak.

Samen met Karuna Foundation Nepal willen we baarmoederhalskanker in Nepal reduceren tot een zeldzame ziekte. We leiden vroedvrouwen in afgelegen gebieden in Ilam District op om vrouwen in hun gemeenschappen preventief te kunnen screenen met azijn en indien nodig te behandelen met cryotherapie. Zogenoemde Female Health Volunteers worden ingezet om de gemeenschappen voor te lichten en vrouwen te motiveren om zich te laten screenen. Lokale autoriteiten worden betrokken om vanaf de start onze projectactiviteiten te integreren met de gezondheidszorg, zodat de preventieve See & Treat services ook op lange termijn aangeboden worden aan Nepalese vrouwen.

Om de volle potentie van dit project te kunnen benutten is meer financiering nodig. Helpt u ons de Nepalese vrouwen gezond te houden? Doneer of neem contact op.

 

Projectpartners

logo_rabobank_kleurLeiden-Katwijklogo_sofronie_kleur