See & Treat Nepal

Nepal is – samen met Bangladesh – hét land in Azië waar baarmoederhalskanker het meeste voorkomt. De schrijnende situatie van de gezondheidszorg en de slechte toegankelijkheid daartoe voor vooral vrouwen maakt hulp pure noodzaak.

Samen met lokale organisaties willen we baarmoederhalskanker in Nepal reduceren tot een zeldzame ziekte. Hiertoe zullen lokale gezondheidswerkers via het Train de Trainer principe worden opgeleid. Zo kunnen zij hun kennis en vaardigheden overdragen. Door middel van training en voorlichting willen we uiteindelijk bewustwording creëren bij alle Nepalese vrouwen, bij de overheid en bij relevante instanties. Dit moet leiden tot een gedragen nationaal beleid voor baarmoederhalskankerpreventie.

Globocan 2012: Incidentie en sterfte baarmoederhalskanker onder vrouwen in Nepal.

Om de volle potentie van dit project te kunnen benutten is meer financiering nodig. Helpt u ons de Nepalese vrouwen gezond te houden? Van elke euro die wij voor dit project binnenkrijgen, hebben we de toezegging van Wilde Ganzen dat zij er €1,50 van maken, dus uw euro is bij ons veel waard! Doneer of neem contact op.

Projectpartners

logo_rabobank_kleurLeiden-Katwijklogo_sofronie_kleur