Dokter Alicia in Indonesië

Onlangs is basisarts Alicia Lucardie naar Indonesië vertrokken om daar de lokale teams te ondersteunen bij het opzetten en verduurzamen van de See & Treat projecten. Lees hier haar eerste indrukken.

Selamat! Ik ben zojuist geland in Jakarta, Indonesië, waar ik de komende tijd als supervisiearts de See & Treat projecten zal ondersteunen. Het is ook Ramadan in het grootste moslimland ter wereld. Je hoort de Azan (oproep tot gebed) klinken als ik mijn koffer van de band haal. Binnen een uur na landen sta ik op de stoep van het hotel waar ik de aankomende nacht zal verblijven. Het ligt op nog geen 500m ligt van RSCM, het grootste academische ziekenhuis in Indonesië.

Ik kijk ernaar uit om samen te werken met de Female Cancer Program (FCP) en de verschillende See & Treat projectteams in Indonesië, onder andere op Sumbawa, Batam, Java en Lombok. Ook zal ik als arts-klinisch onderzoeker helpen bij het opzetten en ontwikkelen van het Cervical Cancer Centre of Excellence (CCCE) onderzoeksinstituut in Jakarta. De uitgebreide expertise en toewijding van artsen als Dr Laila en Dr Gatot hebben ervoor gezorgd dat het See & Treat programma hier niet langer weg te denken is, en zelfs onderdeel is geworden van het nationale screeningsprogramma. Ik voel me bevoorrecht om op deze manier een steentje bij te dragen aan een wereld zonder baarmoederhalskanker. Sampai jumpt bertemu lagi!

 


FCF at Next Women Summit & Crowd funding campagne LIVE

The Female Cancer Foundation is already for the 3rd year as the charity of NextWomen on board. To prevent cervical cancer and reduce the amount of women dying of this disease on Sumbawa (Indonesia) and in Uganda (East Africa), we started a crowdfunding campaign on Oneplanetcrowd.
 
Together with us you can give women on Sumbawa and in Uganda a chance to a healthy future by supporting and sharing our campaign: http://opc.to/FCF
 
For 500 Euro we can give 50 women (and their children) a chance to a healthy future!