Internationale Vrouwendag 8 maart

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Het thema dit jaar is ‘Mannen en vrouwen zijn overal gelijkwaardig’.

In de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens is vastgesteld dat mannen en vrouwen dezelfde rechten hebben. In de praktijk blijkt een dergelijke verklaring niet altijd voldoende te zijn.

Gelijkheid tussen mannen en vrouwen draagt bij aan een vreedzame en duurzame wereld. Toch zijn vrouwen en meisjes vaak nog achtergesteld ten opzichte van jongens en mannen.

FCF heeft als doel om baarmoederhalskanker wereldwijd te bestrijden. We zijn actief in ontwikkelingslanden, met name in de afgelegen gebieden waar vrouwen weinig of geen toegang hebben tot de gezondheidszorg. Het valt ons op dat vrouwen vaak nog de toestemming van hun man nodig hebben om zich te laten onderzoeken en, indien nodig te laten behandelen. Empowerment en bewustwording van vrouwen is een van de speerpunten van FCF. Respect voor hen staat voorop.

Wilt u ons op deze dag helpen onze doelen te bereiken dan zijn vrouwen in Uganda extra blij met uw gift!

 


Sylvia Siertsema directeur Female Cancer Foundation

Het bestuur van Female Cancer Foundation heeft Sylvia Siertsema  1 januari 2018  benoemd tot directeur. Sylvia was 6 jaar bestuurslid van FCF waarvan 2 jaar voorzitter en zal zich mede gaan inzetten om fondsen te werven om daarmee nog meer vrouwen in ontwikkelingslanden te kunnen behoeden voor het krijgen van baarmoederhalskanker.

Sylvia: “Baarmoederhalskanker de wereld uit helpen is een prachtig doel waar ik heel graag een bijdrage aan lever. De ziekte is goed te genezen en bij tijdige diagnose voor 100% te voorkomen. Het gezond houden van vrouwen heeft een grote impact op de families en de economie in ontwikkelingslanden. De bewustwording en de empowerment van de vrouwen zijn ongelofelijk belangrijk. Het onderzoek en de behandeling zijn betaalbaar, doeltreffend en snel, dat spreekt mij aan. In de afgelopen jaren heb ik me met heel veel plezier ingezet voor de Female Cancer Foundation. Ik hoop van harte dat ik in de komende tijd kan helpen om de ambities van deze mooie stichting waar te maken.’