Jaaroverzicht 2016

FCF jaaroverzicht 2016

Er zijn organisaties, waarvan je hoopt dat ze niet al te veel lustra vieren. De Female Cancer Foundation (FCF) is zo’n organisatie. In 2016 vierden wij ons 10-jarig bestaan, met onder andere een benefiet dameslunch in Amsterdam en een inhoudelijk symposium in Delft.

Wederom is met elkaar geconcludeerd dat baarmoederhalskanker wereldwijd kan en moet worden uitgeroeid. Daarom heeft FCF zich in 2016 ook weer ingezet om de vrouwen in Sub-Sahara Afrika en Zuidoost Azië gezond te houden. En nog steeds op een manier die overal toepasbaar en betaalbaar is: screening met azijn en indien nodig direct preventieve behandeling. Hierbij is de betrokkenheid van lokale partner essentieel, zodat we een blijvende impact kunnen realiseren: een wereld zonder baarmoederhalskanker!

FCF blijft zich hiervoor inzetten en hopen op uw aanhoudende steun te mogen rekenen. En hopelijk zullen velen uw voorbeeld volgen.

Via bijgevoegd overzicht* brengen wij u graag op de hoogte van onze belangrijkste werkzaamheden en ontwikkelingen in het afgelopen jaar. Mocht u naar aanleiding van dit jaaroverzicht vragen of opmerkingen hebben, dan geven wij graag verdere toelichting. Wij nodigen u tevens van harte uit dit overzicht binnen uw netwerk te delen.

Voor zover, veel dank voor uw steun en betrokkenheid!

Dokter Alicia in Indonesië

Onlangs is basisarts Alicia Lucardie naar Indonesië vertrokken om daar de lokale teams te ondersteunen bij het opzetten en verduurzamen van de See & Treat projecten. Lees hier haar eerste indrukken.

Selamat! Ik ben zojuist geland in Jakarta, Indonesië, waar ik de komende tijd als supervisiearts de See & Treat projecten zal ondersteunen. Het is ook Ramadan in het grootste moslimland ter wereld. Je hoort de Azan (oproep tot gebed) klinken als ik mijn koffer van de band haal. Binnen een uur na landen sta ik op de stoep van het hotel waar ik de aankomende nacht zal verblijven. Het ligt op nog geen 500m ligt van RSCM, het grootste academische ziekenhuis in Indonesië.

Ik kijk ernaar uit om samen te werken met de Female Cancer Program (FCP) en de verschillende See & Treat projectteams in Indonesië, onder andere op Sumbawa, Batam, Java en Lombok. Ook zal ik als arts-klinisch onderzoeker helpen bij het opzetten en ontwikkelen van het Cervical Cancer Centre of Excellence (CCCE) onderzoeksinstituut in Jakarta. De uitgebreide expertise en toewijding van artsen als Dr Laila en Dr Gatot hebben ervoor gezorgd dat het See & Treat programma hier niet langer weg te denken is, en zelfs onderdeel is geworden van het nationale screeningsprogramma. Ik voel me bevoorrecht om op deze manier een steentje bij te dragen aan een wereld zonder baarmoederhalskanker. Sampai jumpt bertemu lagi!