Tegen baarmoederhalskanker de Mount Everest op

Op vrijdag 6 april start de Nepalese fotojournaliste Purnima Shresta aan haar expeditie om de hoogste berg ter wereld te beklimmen en op die manier aandacht vragen voor de preventie van baarmoederhalskanker. De gezondheid van vrouwen zal zij onder andere onder de aandacht brengen aan de hand van verschillende foto exposities tijdens haar expeditie, onder andere in het basiskamp.

Purnima strijdt samen met Karuna Foundation Nepal en de Female Cancer Foundation tegen baarmoederhalskanker in Nepal en verder.

 


Internationale Vrouwendag 8 maart

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Het thema dit jaar is ‘Mannen en vrouwen zijn overal gelijkwaardig’.

In de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens is vastgesteld dat mannen en vrouwen dezelfde rechten hebben. In de praktijk blijkt een dergelijke verklaring niet altijd voldoende te zijn.

Gelijkheid tussen mannen en vrouwen draagt bij aan een vreedzame en duurzame wereld. Toch zijn vrouwen en meisjes vaak nog achtergesteld ten opzichte van jongens en mannen.

FCF heeft als doel om baarmoederhalskanker wereldwijd te bestrijden. We zijn actief in ontwikkelingslanden, met name in de afgelegen gebieden waar vrouwen weinig of geen toegang hebben tot de gezondheidszorg. Het valt ons op dat vrouwen vaak nog de toestemming van hun man nodig hebben om zich te laten onderzoeken en, indien nodig te laten behandelen. Empowerment en bewustwording van vrouwen is een van de speerpunten van FCF. Respect voor hen staat voorop.

Wilt u ons op deze dag helpen onze doelen te bereiken dan zijn vrouwen in Uganda extra blij met uw gift!